Blog de Jordi Rojals

Empès per la meva passió per la fotografia naturalista, he decidit fer aquest bloc per tal de mostrar-vos la meva afició i els resultats que se n'obtenen amb paciència i dedicació.

dijous, 13 d’octubre del 2011

Bitó







El bitó comú (Botaurus stellaris) és un ardeid molt solitari, sedentari i escàs als Països Catalans. Emet crits en forma de brams que recorden els dels mamífers (origen del seu nom castellà avetoro) i el seu vol és lent i pausat, semblant al de l’òliba. A més, i en situacions de perill, es camufla perfectament, tot estirant el bec enlaire i restant immòbil en aquesta posició, perquè, d'aquesta manera, deixa al descobert una sèrie de ratlles obscures i clares en el coll que trenquen la seva silueta i la difuminen en el fons de canyes grogues i d'ombres fosques.

5 comentaris:

  1. ESCLTA TIO POSAN ALGUNA DE MES BONA QUE TU LES TENS
    ELADI.

    ResponElimina
  2. Bon dia Jordi, ja m'he fet seguidora, el que passa és que des de casa no em puc connectar, doncs les fotos amb tanta resolució tarden segles a carregar-se...però des del telecentre de La Palma d'Ebre no hi ha problema. Gràcies pels teus ajuts respecte a la identificació d'ocells "sisquellans".

    ResponElimina
  3. Hola Jordi...Quasi t'havia perdut el rastre, quan he trobat el teu blog. L'enllaço i busco el teu mail per escriure't.
    Fantàstic el bitó. I molt bona la teva galería...la seguiré a partir d'ara.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Salutacions des del telecentre, amb l'Angel estem gaudint de les teves magnífiques fotos. A veure si s'anima i fa un blog de conreus d'horta, perquè podem aprendre els urbanitas.

    ResponElimina

Comentaris