Blog de Jordi Rojals

Empès per la meva passió per la fotografia naturalista, he decidit fer aquest bloc per tal de mostrar-vos la meva afició i els resultats que se n'obtenen amb paciència i dedicació.

diumenge, 19 de juny del 2011

Xixella



La xixella (Columba oenas) és un ocell de l'ordre dels columbiformes. Fa uns 33 cm de llargària total. És de color gris i té negres les puntes de les ales i una franja a l'extrem de la cua. També destaquen uns reflexos al coll. Té els ulls negres i el bec vermellenc amb l'extrem de color groc. Encara que, de vegades, aprofita petites cingleres, normalment fa el niu en els forats d'arbres vells i no hi aporta gaire material. Poden fer fins a 3 cries al llarg dels dos mesos de cria, que van des del març fins al setembre. La incubació, realitzada per ambdós progenitors, dura 17 dies, al termini dels quals els polls encara en necessitaran 28 més per volar. Les llavors i el gra (fonamentalment cereals) integren la seva dieta. Viu en boscos i camps amb arbres escampats.

1 comentari:

  1. Espectaculars les fotos i els protagonistes. Tenias raó en que es un Bernat pescaire el de la foto que jo tinc (i no la trobo) peró el Miquel en veure la teva si que l'ha identificat.
    Petons!

    ResponElimina

Comentaris