Blog de Jordi Rojals

Empès per la meva passió per la fotografia naturalista, he decidit fer aquest bloc per tal de mostrar-vos la meva afició i els resultats que se n'obtenen amb paciència i dedicació.

diumenge, 10 d’abril de 2011

Cames llargues


El cames llargues (Himantopus himantopus) és un ocell de mida petita que fa 35 cm de llargada i uns 70 cm amb les ales obertes. Pesa uns 200 g. El plomatge del dors i de les ales és de color negre. Per sota és blanc. La cua és grisa, el bec negre i les potes vermelloses i llargues. El mascle té la part superior del cap de color negre a l'estiu i de color blanc a l'hivern. Menja cucs, cap-grossos, petits peixos, mol·luscos i insectes aquàtics. Fa el niu a terra o entre la vegetació amb herbes entrelligades. La femella pon 3-4 ous de color verdós amb taques grises i negres i els cova durant 25 dies; després neixen els pollets que de seguida deixen el niu amagant-se entre la vegetació; comencen a volar al cap d'un mes. Viu en zones aquàtiques amb canyissars (aiguamolls, estanys, basses). Visita el camps inundats caminant tranquil·lament i picotejant dins del fang. Vola baix amb rapidesa amb les potes estirades que surten força per darrera de la cua. Es mou de dia, ja sigui sola o en petits grups. Quan està quieta s'aguanta sobre una única pota. És un ocell migrador que cria a Catalunya; durant la tardor i l'hivern emigra a l'Àfrica, retornant la següent primavera. Viu uns 10 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris