Blog de Jordi Rojals

Empès per la meva passió per la fotografia naturalista, he decidit fer aquest bloc per tal de mostrar-vos la meva afició i els resultats que se n'obtenen amb paciència i dedicació.

dilluns, 4 d’abril de 2011

Martinet de nit






El martinet de nit (Nycticorax nycticorax) és un ocell que fa uns 65 cm de llarg, i uns 95 cm amb les ales obertes. Pesa uns 700 g. Per sobre és fosc i per sota blanquinós. Les ales són grises. Té el front blanc i els ulls vermellosos. El bec és allargat, fort i punxegut. Les potes són groguenques. Al cap hi té un plomall llarg penjant. Els joves martinets de nit tenen el plomatge marronós amb taques més clares. Menja peixos petits i insectes. Fa el niu dalt dels arbres o d'arbustos. La femella pon entre 3 i 5 ous de color blau verdós pàl·lid que són incubats pels dos adults entre 21 i 25 dies. Els pollets marxen del niu al cap de 3 setmanes, tot i que comencen a volar cap als 35 dies. Viu a les zones humides del litoral i a la vora dels grans rius, amb vegetació densa. És un ocell que es mou a l'alba i al vespre. Durant el dia s'amaga dalt dels arbres i no es deixa veure. Vola directament fins al lloc on vol anar. És un ocell que viu en petits grups. Viu al voltant d'uns 10-15 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris