Blog de Jordi Rojals

Empès per la meva passió per la fotografia naturalista, he decidit fer aquest bloc per tal de mostrar-vos la meva afició i els resultats que se n'obtenen amb paciència i dedicació.

dimecres, 27 d’abril del 2011

Polla d'aigua


La polla d’aigua (Gallinula chloropus) és un ocell que fa 33 cm de llargada i 55 cm amb les ales obertes. Pesa uns 400 g. Té tot el plomatge de color fosc, excepte una taca vermella al front, damunt del bec, que també és vermell amb la punta groga. A la part inferior de la cua hi té plomes blanques, que es veuen quan es desplaça per damunt de l'aigua. Els ulls són vermells. Les potes són curtes i de color verdós amb una franja vermellosa a la part superior. Els dits són grans i verdosos. Menja llavors, fruits, herbes aquàtiques, cucs, llimacs, cargols, insectes i fins i tot petits peixos. Fa el niu amb tiges i fulles de plantes aquàtiques en aigües tranquil·les entre els canyissos o en arbustos o arbres. La femella pon 5-11 ous de color marró clar amb punts més foscos i els cova durant unes 3 setmanes; després neixen els pollets que surten del niu als 2-3 dies i s'amaguen entre la vegetació. Comencen a volar bé cap a les 7 setmanes. La femella pot fer 2 o 3 postes per any. Viu en zones aquàtiques tranquil·les com basses, estanys, marges de rius i aiguamolls. En general camina pels voltants cercant menjar i picotejant entre l'herba. Acostuma a submergir-se poc. S'amaga de seguida que present el més mínim perill. Conviu en petits grups i també amb altres ocells aquàtics. Quan vol aixecar el vol, a més de batre fortament les ales, s'impulsa amb les potes damunt de l'aigua. De vegades s'atura sobra branques baixes d'arbres, a les que s'agafa amb els seus forts dits. Quan es barallen, les polles d'aigua es colpegen amb les potes mentre mouen enèrgicament les ales. És un ocell sedentari molt comú i fàcilment identificable durant tot l'any. A més a més, durant l'hivern arriben polles d'aigua procedents d'altres llocs d'Europa. Viu un 15 anys.

1 comentari:

  1. Hola! Som els alumnes de Cicle Mitjà de l'escola de Riba-roja d'Ebre. Ens ha agradat molt el teu blog de fotos d'ocells. Nosaltres estem estudiant els animals, i ara estem estudiant els ocells.
    Les teves fotos són fantàstiques i ens han ajudat a identificar els diferents ocells.
    Ens agradaria que vinguessis a l'escola a fer-nos una xarrada d'ocells i explicar-nos com fas les fotos. El telefon de l'escola és 977416155. Les nostres senyoretes són Carme i Mireia.

    Moltes gràcies!!!!

    ResponElimina

Comentaris